Nathalie de Korte                                                              

Geboortedatum: 23-11-1980

Woon plaats: Heikant

  • Wat vind je zo leuk aan sporten met honden?

Samen met je hond een team vormen, het wederzijdse vertrouwen wat je opbouwt en de adrenaline kick die je samen beleeft.

  • Wat voor ras hond(en) heb je en wat is/zijn hun naam(en)?

Ik heb border collies, Koda van 9 jaar, Tebbie van 6 jaar, Murdock (Muppie) van 2 jaar en Brave van net 1 jaar.

  • Welke sporten doe je?

Agility als hoofdsport en daarnaast recreatief canicross

  • Hoe lang ben je actief in deze sport(en)?

12 jaar

  • Welk onderdeel doe je het liefst en waarom?

Agility is mijn grote passie. Samen naar de start lopen, ik in opperste concentratie en mijn hond super enthousiast in de lijn hangend, waarna we 30 seconden zo hard gaan als we maar kunnen en proberen alles er uit te halen. Haal ik de wissel? Kan ik het commando op tijd geven? Zal ze toch niet op volle snelheid in het verkeerde tunnelgat verdwijnen? Maar nog meer kan ik van de trainingen genieten, de opbouw van oefeningen, het vertrouwen wat steeds groter wordt en daarmee de snelheid, zonder de druk van wedstrijden of uitslagen.

  • Wat zijn je doelen voor de toekomst in deze sport(en)?

Ik heb 1 keer op het FCI WK mogen staan met Koda, dat hoop ik in de toekomst nog eens mee te mogen maken. Daarnaast zijn de jaarlijkse doelen het selecteren voor de WAO en het EO.

  • Wat is jouw mooiste sportmoment tot op heden?

Misschien niet qua uitslag want met onze beste uitslag grepen we net naast het podium maar Koda vindt het voor publiek lopen erg leuk. De WAO wordt jaarlijks in Ermelo georganiseerd en de finale van de games, de gambling, wordt in de grote binnenhal met tribunes gelopen, dat is mijn hoogtepunt van het jaar. Vanaf het moment dat we in de voorringen plaats mogen nemen is mijn spanning verdwenen, Koda gaat volledig uit haar plaat van enthousiasme omdat ze heel goed weet waar we zijn en wat we gaan doen. Het horen van het publiek en het voelen van de atmosfeer voor je de ring binnenkomt is geweldig, kippenvel.

  • Wat is het grappigste of minst leuke sportmoment tot op heden?

Alhoewel het steeds beter gaat, blijven de selecties voor de wedstrijden waar ik echt graag aan mee wil doen een grote bron van zorgen. Door mijn stress ga ik rare dingen doen, Koda is daar inmiddels wel aan gewend en trekt zich er niets van aan, die sleept me overal doorheen maar voor mijn jongere honden zal ik het toch echt verder onder controle moeten krijgen.

  • Kun je één tip geven aan andere sporters wat je het beste wel/niet kunt doen in deze sport(en)?

Love the dog first and the sport second. Laat je niet beïnvloeden om dingen op training te gaan doen waar je niet achter staat en blijf je eigen gevoel volgen.

  • Wat is jouw favoriete Fastdog product voor jouw hond(en)?

Zonder twijfel de herstelshakes. Zodra de honden klaar zijn met hun rondje rennen ze terug naar de auto/camper omdat ze weten dat ze daar hun shake krijgen. Ook onze jongste hond van net 1, met de weinige training die hij nog maar heeft gehad neemt zichzelf heel serieus en verwacht ook de shake als hij klaar is!