Cindy Pool & Niels Havenaar                                                       

Geboortedatum: Cindy; 12-07-1990  Niels; 03-04-1986

Woon plaats: Nieuw Vennep

  • Wat vind je zo leuk aan sporten met honden?

Dat je ziet dat de honden graag voor je willen werken, en dat ze daar veel plezier in hebben ( en wij ook. )

  • Wat voor ras hond(en) heb je en wat is/zijn hun naam(en)?

Wij hebben 4 Siberische husky’s genaamd Hero, Hunter, Carmen en Corris ook hebben wij 3 Greysters genaamd Luck, King en Annie. Wij hebben ook een Jack Russel genaamd Brownie.

  • Welke sporten doe je?

Wij doen aan canicrossen, steppen en sleeën met onze honden.

  • Hoe lang ben je actief in deze sport(en)?

Niels is opgegroeid met de hondensport , zijn ouders hebben al 35 jaar husky’s en zijn vader is altijd fanatiek bezig geweest met de sledehondenwedstrijden door heel Europa. Ik zelf (Cindy) ben begonnen met canicrossen in 2012 met mijn Jackrussel Brownie. Later ben ik met grotere honden gaan rennen van mijn vriendin Sonja, zij heeft Bracco Italiano,s. Ik ben met Haar hond Milan Nederlands Kampioen geweest op de lange canicross afstand. Ik heb Niels dan ook op deze wedstrijden ontmoet en samen zijn wij verder gegaan in deze mooie sport.

  • Welk onderdeel doe je het liefst en waarom?

Niels staat het liefst op de slee en ik eigenlijk ook, wij vinden sleeën de mooiste discipline! Naast sleeën staat Niels graag op de Step en het liefst met 2 honden ervoor. Ik zelf vind het heerlijk om te canicrossen met de honden.

  • Wat zijn je doelen voor de toekomst in deze sport(en)?

Wij willen graag bij de top blijven lopen en hopelijk nog veel mooie Europese kampioenschappen en Wereld kampioenschappen meemaken.

  • Wat is jouw mooiste sport-moment tot op heden?

Niels : mijn mooiste sport moment was in 2005; daar behaalde ik een tweede plaats op de Wereld Kampioenschappen in Slowakije met mijn vier Husky’s.

Cindy : Mijn mooiste sport moment was dit jaar op het Europees Kampioenschap sledehonden in Zweden daar behaalde ik een 3e plaats met onze 2 greysters Luck en King.

  • Wat is het grappigste of minst leuke sportmoment tot op heden?

Cindy : mijn minst leuke sportmoment was op het EK steppen in België, daar was ik de tweede wedstrijd dag hard gevallen en daardoor was mijn wedstrijd eigenlijk wel over.

Niels: dat was vorig jaar toen brak ik mijn voet tijdens het EK sledenhonden in Haidmule en daardoor verloor ik mijn 3e plaats.

  • Kun je één tip geven aan andere canicrossers/steppers/bikers/sledehondenmushers wat je het beste wel/niet kunt doen in deze sport(en)?

Als je goed voor je hond bent zullen ze graag voor je willen werken. Dus samen werken dat is het mooiste wat er is.

  • Wat is jouw favoriete Fastdog product voor jouw hond(en)?

Dat zijn de power bonbons! Na training of wedstrijd krijgen onze honden naast de Fastdog Recovery Shake ook een Power bonbon , ze zijn er dol op!!